BLOG

on

Η Fiat είναι έτοιμη να ανανεώσει την γκάμα της, καθώς αποφάσισε να ανανεώσει και να ενισχύσει τα μοντέλα της. Θα ξεκινήσει στην αγορά με ένα νέο οικογενειακού SUV που θα βασιστεί στο Fiat Tipo και θα βγει στους δρόμους το 2025.

Η ιταλική μάρκα που εδώ και 15 χρόνια δεν έδειξε την ανάλογη δραστηριότητα με νέα μοντέλα, αποφάσισε να κάνει την επίθεσή της. Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια τα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου ενός αναγεννημένου Punto και του ανανεωμένου Panda.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για το Tipo ως crossover οικογενειακού μεγέθους, το οποίο θα έχει ενσωματωμένα τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ιστορίας. Θα στηριχτεί πάνω στην πλατφόρμα CMP/e-CMP, η οποία μπορεί να στηρίξει και ηλεκτρική έκδοση. Το Tipo που κυκλοφόρησε το 2015. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη ήταν πάνω από 125.000 μονάδες μόνο το 2016. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Προύσας στην Τουρκία. Θα βγει στους δρόμους μέχρι το τέλος του 2025.

on

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Concept SUV της Suzuki παρουσιάστηκε σήμερα στην έκθεση Auto Expo 2023 στην Ινδία, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2025. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο που συνδυάζει το ισχυρό DNA 4×4 της Suzuki με τα προηγμένα χαρακτηριστικά της κατηγορίας.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι φουτουριστικός και κοιτάζει με δυναμισμό το μέλλον. Έχει μήκος 4,30μ, πλάτος 1,80μ και ύψος 1,60μ., ενώ η συνολική χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 60kWh. Η αυτονομία μπορεί να φθάσει και τα 550 χιλιόμετρα.

«Πρωταρχικό μέλημα του ομίλου Suzuki αποτελεί η αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη. Για αυτό εφαρμόζουμε μία σειρά από μέτρα παγκόσμιας κλίμακας με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της παρουσίασης o πρόεδρος, Suzuki Toshihiro.

on

Όλο και περισσότεροι οδηγοί αναλαμβάνουν να ασχοληθούν οι ίδιοι, στο μέτρο του δυνατού, με τις επισκευές στα αυτοκίνητά τους. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι οδηγοί ασχολούνται οι ίδιοι με το αυτοκίνητό τους γιατί θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο.

Το 61,7% των ανδρών (υπάρχει αύξηση 9% το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος) δηλώνει ότι είναι διατεθειμένο να κάνει ή να προσπαθήσει να ασχοληθεί με εργασίες στο αυτοκίνητό του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών είναι 30,4% (αύξηση 6,5% σε σύγκριση με το 2021). Οι συμμετέχοντες στη διαδικτυακή έρευνα της YouGov Γερμανίας τόνισαν ότι μια εργασία που κάνουν οι περισσότεροι μόνοι τους είναι η αλλαγή μπαταρίας. Εργασία που θεωρεί πάνω από το 50% των οδηγών μια σχετικά εύκολη εργασία. Σε σχέση με το 2021, το 2022 επιχείρησαν 8% περισσότεροι οδηγοί να αλλάξουν μπαταρία.

Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό που πιστεύει στις δυνατότητές του. Περίπου 6% περισσότεροι οδηγοί το 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό το 2021, αναλαμβάνει να αλλάξει ασφάλειες στο αυτοκίνητό του. Αυξημένο είναι το ποσοστό (1,4%) των οδηγών που αποφασίζει να πλένει και να γυαλίσει το αυτοκίνητό του. Μια ακόμη εύκολη εργασία είναι η αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων, όπως και ο έλεγχος των υγρών και λιπαντικών.

Το αποτέλεσμα ικανοποιεί τους οδηγούς σε μεγάλο βαθμό, καθώς ένας στους τρεις είναι ικανοποιημένος με τη δουλειά του.

Το 48,4% των οδηγών το κάνει γιατί θέλει να κερδίσει χρόνο από την παραμονή του στο συνεργείο, ενώ το 39% καταπιάνεται με το αυτοκίνητό του για να περάσει δημιουργικά και όμορφα την ελεύθερη ώρα του. Μόνο το 14,7% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων ασχολούνται με τους τροχούς και τα ελαστικά τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Στο τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σκέφτονται το κόστος ενός συνεργείου, καθώς το 69,5% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι το κάνουν για να μειώσουν τα έξοδά τους.

Πριν από κάθε επισκευή παίρνουν πληροφορίες από το διαδίκτυο και βλέπουν παρόμοια βίντεο, προκειμένου να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες. Το 43% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων δηλώνουν ότι έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για εργασίες επισκευής από τις πληροφορίες που απέκτησαν, το 39,6% από πληροφορίες που πήρε από φίλους ή γνωστούς, το 24,2% πήρε πληροφορίες από τον μηχανικό του (στα ποσοστά υπάρχουν άτομα που δήλωσαν και δύο ομάδες) και μόνο λίγοι (16,8%) αναφέρουν ότι έχουν αρκετές γνώσεις για να επισκευάσουν το αυτοκίνητο χωρίς βοήθεια.

on

Το MotorTrend ανακοίνωσε ότι το Hyundai IONIQ 5 είναι ο νικητής των «Golden Calipers» για το SUV της Χρονιάς. Το IONIQ 5 ξεπέρασε 45 ολοκαίνουργια σημαντικά επανασχεδιασμένα SUV, 25 από τα οποία ήταν ηλεκτροκίνητα. Το IONIQ 5 ξεχώρισε από τον ισχυρό ανταγωνισμό με τη δυναμική του σχεδίαση, τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και την εμπειρία του χρήστη που προσφέρει